Comunismul și comunismele din Poliția Română și MAI

Cătălin Schipor
Cătălin Schipor

Să ceri demisia șefului Poliției Române pentru incompetența multora de sub el este o tactică de intimidare des folosită de-a lungul timpului, mai ales în statele comuniste sau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O comitea cu răsunet soldatul Ciocardel, apoi o luau pe coajă 2-3 șefi mai mari de peste el. Să fie exemplu, să nu mai facă și altul la fel. Și ăialalți șefi să le-o tragă tare celor de sub ei, ca să nu mai permită chestii deastea. Să fie învățătură de minte pentru toți.

Nu caută nimeni cu adevărat să vadă de unde a plecat problema, cum poate fi schimbat sistemul, astfel încât, nu să le elimini în totalitate, ci să le reduci cât de mult posibil. Nu se poate crea un sistem perfect, exemplu stau țările cu adevărate forțe polițienești și militare, cu testări serioase și probe psihologice care să identifice dubioșii din rândul lor, și unde tot există derapaje. Dar aceasta este soluția nostră comunistă: tăiem capete să tremure toți de frică.

Și ca să vedem cât de sus a ajuns comunismul, în urmă cu câteva zile, toate inspectoratele de poliție din țară au transmis comunicate aproape trase la indigou. Cifrele pe ici pe colo difereau. Era vorba despre un șablon aprobat de MAI pentru a arăta cât de eficace este noul sistem și program de guvernare și cât de safe a devenit Românica, toți infractorii mari fiind puși cu botul pe labe, sărbători ca în iarna 2017-2018 nemaiexistând în anale. Cemai! Cincinalul în 3 ani de pe vremea împușcatului este minciună față de ce s-a putut comanda de la centru.

„Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere“. Am simțit cum inima mi se umple de speranță, iar o lacrimă se zbătea să o ia în jos pe obraz. După două rânduri, citesc „siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei ….“. La naiba! mi-am zis. Să vezi drace poliție în fiecare intersecție mare, supraveghere de trafic, canci șmecheri cu 200 km/h în demaraj de la stop…

Când am ajuns la „în toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția județului X atingându-și astfel scopul“,  nu am mai rezistat și am izbucnit în plâns. Mi-am luat soția, copiii și am plecat la plimbare. Ușa de la apartament nici nu am mai încuiat-o, iar portofelul l-am scos din buzunarul secret de sub maiou și l-am pus în buzunarul de la piept. De atunci, cei mici se joacă singuri în fața blocului sau în parc și mă sună seara târziu să mă duc să îi iau acasă, că sunt prea obosiți.

Sunt ironic, realizați. Să te lauzi în halul ăsta, când un dezaxat ajunge de la gardian de primărie, polițist, trecând prin jandarmerie… ce hal de sistem ați pus la punct în toți acești ani? Mai rămâne ca doamna ministresă să iasă zilele următoare să spună că de fapt pedofilul este țapul ispășitor… și că ei au dreptate.. că săracul a mărturisit în urma bătăilor cu cartea de telefon și coșul de gunoi în cap. Atunci să vezi delir.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*