Comuna Cumpăna se înfrățește cu comuna Mahala din Cernăuți – Ucraina

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Cumpăna în zilele de 24 și 25 iulie primește vizită unei delegații din comună MAHALA, Raionul Noua Suliță, Regiunea Cernăuți, Ucraina.

Delegația din Ucraina este condusă de către primarul comunei Mahala, doamnă Elena Nandris. Din delegație mai fac parte Nicolae Gostiuc – consilier local și președinte al Societății pentru Cultură Română, Iulia Todorean – regizor la Televiziunea Locală, Vasile Tărăteanu – scriitor, om de cultură, președintele Asociației CASĂ LIMBII ROMÂNE,  Ilie Caulea – directorul Casei de Cultură din Mahala și  Marina Gostiuc – secretar Societatea pentru Cultură Română.

Încă de la începutul anului 2016, comună Cumpănă a adresat o scrisoare de intenție către comună Mahala, de a stabilii relații de prietenie și cooperare care să conducă la încheierea unui acord de înfrățire între cele două localități.

Se vor stabili relații între autoritătile administrative din cele două localităti, între reprezentanții organizațiilor și asociațiilor profesionale sau individuale, între instituțiile culturale, religioase, de învățământ, sănătate, care își desfăsoară activitatea pe teritoriul celor două localități.
Localitatea Mahala a făcut parte incă de la înființare, din regiunea istorică Bucovina a Principatului Moldovei.

Începând din anul 1991, satul Mahala face parte din raionul Noua Suliță al regiunii Cernăuti din cadrul Ucrainei independente.

Marți, 25 iulie 2017, oră 17.00 în Sală de ședințe a Consiliului Local Cumpăna (sediul primăriei Cumpăna), primarii celor două localități vor semna acordul de înfrățire, în prezența consilierilor locali ai comunei Cumpăna și a membrilor delegației din Ucraina.

La festivitate mai participă: Ion Moiceanu – profesor de istorie, redactor șef al Revistei “Agora”, Dorin Popescu – lector universitar doctor – Universitatea “Andrei Șaguna”, Cezar Pânzaru – președinte Asociația “Pro Basarabia” și Octavian Mândruța – Consiliul Național al Asociației Culturale
“ Pro Basarabia și Bucovina”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*