Companiile sârbești sunt interesate de afaceri cu cele din Constanța. Acord de cooperare semnat de Camera de Comerț

Acord româno-sârbesc la CCINA Constanța
Acord româno-sârbesc la CCINA Constanța

Perspectivele dezvoltării relaţiilor economice între agenţi economici constănţeni şi companii sârbesti, au făcut obiectul întâlnirii de joi 1 septembrie 2016 între domnul Ion Dănuţ Jugănaru, Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi domnul Ratko Filipović, Preşedintele Camerei Economice din Vojvodina.

Evenimentul a avut loc la sediul CCINA Constanţa, iar delegaţia sârbă a fost compusă din domnul Milan Gutić, şeful delegaţiei, domnul Ratko Filipović, Preşedintele Camerei Economice din Vojvodina şi domnul magistrat Novica Hornjak,

Directorul general, Ion Dănut Jugănaru, a prezentat principalele domenii de activitate ale firmelor din judeţul Constanţa, referindu-se, în special, la transportul pe Dunăre şi la acţiunile care trebuie întreprinse pentru ca Dunărea să poată fi un fluviu navigabil în orice perioadă a anului. Domnul Jugănaru a subliniat că, există, în momentul acesta, foarte puţine firme cu capital sârbesc, înmatriculate în judeţul Constanţa şi că, se doreşte atragerea de mai mulţi investitori sârbi în judeţul nostru. De aceea, în cadrul întâlnirii au avut loc discuţii referitoare la  intensificarea relaţiilor comerciale şi sprijinirea companiilor din cele două tări, de a dezvolta relaţii bilaterale. CCINA Constanţa va acorda, oricând, tot sprijinul său companiilor nou înfiinţate, cu capital străin, pentru a-şi putea dezvolta afacerile în Constanţa.

Preşedintele Camerei Economice din Vojvodina, Ratko Filipović a afirmat că, domeniile cele mai atractive pentru companiile din ambele ţări ar fi agricultura, transportul fluvial  şi domeniul energetic. Astfel, în luna octombrie 2016, la Novisad va avea loc Forumul Tărilor Riverane Dunării, iar în luna mai 2017 va avea loc cel mai mare Târg european de agricultură.

Părţile au adus în discuţie participarea firmelor romăneşti la cele două evenimente, dar şi a companiilor sârbesti la târgurile organizate de CCINA la Constanţa, cum ar fi Expoagroutil, Tinimtex sau Salonul de Dotări Hoteliere.

În cadrul întâlnirii s-a semnat şi un acord de cooperare între Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera Economică din Vojvodina, protocol ce ar urma să deschidă accesul la informaţii pentru companiile din cele două regiuni, să asigure consultanţă şi spijin companiilor nou infiinţate cu capital străin şi  să sprijine companiile în participarea lor la misiuni economice, expoziţii şi târguri specializate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*