Comisia de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, asaltată cu cereri celor cazați în condiții improprii

Penitenciarul Poarta Albă - Secția exterioară Valu lui Traian.
Penitenciarul Poarta Albă - Secția exterioară Valu lui Traian. FOTO Catalin Schipor

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a comunicat că în prima zi de intrate în vigoare a Legii 169/2017 și a aplicării prevederilor acesteia, privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiții necorespunzătoare, au fost puși în libertate 56 de persoane private de libertate.

În zilele următoare, comisia pentru eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă are de rezolvat un număr de 200 de dosare înaintate de deținuți pentru a beneficia de prevederile acestei legi.

Efectul produs de această lege i-a luat prin surprindere chiar și pe cei din minister. La nivel național au ieșit din penitenciar 529 de detinuți.

„Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul era atat de mare, dar, sigur, este efectul legii“ a declarat Ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Penitenciarul Poarta Albă are un număr total de 1600 de locuri, iar în dimineața de 20 octombrie se mai aflau închise 1446 persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*