Colocviului național ACVADEPOL, cel care aduce în atenție ultimele noutăți în domeniul poluării maritime, începe în Mamaia

Portul Constanța
Portul Constanța

La sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, pe 29 iunie a.c. are loc  deschiderea oficială a lucrărilor colocviului național ACVADEPOL.
Colocviul, potrivit reprezentanților APMC a apărut ca o necesitate pentru împărtășirea experienței în domeniul protecției mediului, în scopul prevenirii și combaterii poluării în porturi. ACVADEPOL este singurul eveniment național dedicat noutăților tehnice și științifice din domeniul protecției mediului marin, dar și Rezervației Biosferei Deltei Dunării și fluviului Dunărea.

Continuând tradiția, a XXIV-a ediție a Colocviului național ACVADEPOL se va desfășura în perioada 29 iunie – 01 iulie 2017 la Mamaia, hotel Flora.
TEMATICĂ :
LEGISLAŢIE
• Armonizarea legislației românești cu Directivele Uniunii Europene.
ECHIPAMENTE
• Echipamente și mijloace de intervenție pentru prevenirea și combaterea poluării în porturi.
FINANŢARE
• Identificarea surselor și modalităților de finanțare pentru procurarea de echipamente specifice activităților de prevenire și combatere a poluării apelor Dunării și Mării Negre.
• Metode directe și indirecte de combatere a efectelor negative generate de criza financiară asupra agenților economici portuari.
PROIECTE EUROPENE
• Proiecte relevante în domeniul protecției mediului acvatic.
EDUCAŢIE ECOLOGICĂ
• Poluarea mediului înconjurător și efectele ei nocive asupra planetei și sănătății locuitorilor săi.
• Poluarea apei : cauze, clasificare poluanți, consecințe, protecție.
• Măsuri de prevenire a poluării mediului.
Membru fondator al asociației ACVADEPOL, Administrația Porturilor Maritime Constanța prezintă în cadrul colocviului facilitățile Portului Constanța privind protecția mediului.
Anual, la colocviu participă peste 100 de delegați reprezentanți ai porturilor românești maritime și fluviale, universitățile din Constanța și Galați, Academia Navală, Agenția de Protecție a Mediului dar și reprezentanți ai Consiliilor Locale și Consiliilor Județene din Constanța și Galați, primăriile celor două municipii precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Situațiilor de Urgență din județele Constanța, Galați, Giurgiu și Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*