CityPodcast – Inițiativa “Plantam Fapte Bune în România” ajunge din nou în comuna constănțeană Peștera

Plantam Fapte Bune în România
Plantam Fapte Bune în România


Comuna Peștera s-a făcut remarcată în ultimii ani printr-o administrație care a pus accentul pe educație dar și ocrotirea pentru natură. Fostul primar, Valentin Vrabie a organizat acolo de mai multe ori acțiuni de plantare de arbori, așa că inițiativa națională “Plantăm Fapte Bune în România” s-a potrivit foarte bine cu obiectivele administrației locale.

Actualul primar, Marius-Liviu Popa continuă proiectele bune. Unul dintre ele este plantarea anuală de arbuști pe drumul dintre Medgidia și Peștera. Acțiunea se va desfășura sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 9.00.

“Plantăm Fapte Bune în România” are loc în nouă județe din țară. Organizatorii vor să planteze arbori și arbuști potriviți fiecărei zone, pe 42 hectare de teren. Este vorba atât de plantări noi cât și de completări ale zonelor în care s-a acționat în primavara sau toamna anului trecut.

La Constanța, acțiunea este coordonată de Centrul pentru Resurse Civice. Astfel, aproximativ 200 voluntari vor planta peste 10.000 puieți de glădiță. Plantarea este menită să completeze perdeaua forestieră de pe marginea DJ 222, secțiunea dintre Autostrada A2 și intrarea în comuna Peștera.

Printre voluntari se vor afla oameni din comuna Peștera, voluntari care sunt angajați ai unor companii din Constanța sau de la Jandarmerie sau ISU Dobrogea.

Ascultă și interviul realizat de Adrian Boioglu pentru rețeaua CityPodcast.ro. Cosmin Bârzan, coordonatorul acestei acțiuni de plantare, explică tot ce se va întâmpla la Peștera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*