Cinci pedepse cu suspendare și o achitare în dosarul „Grădinița Groazei“, sau „Micul Regat“ cum se numea grădinița

S-a dat sentinta in dosarul Micul Regat. FOTO Captura Video

Pe 20 octombrie, Judecătoria Constanța s-a pronunțat în ceea ce cunoaște drept dosarul „Grădinița Groazei“, cel care a fost deschis după ce mai mulți copii au fost agresați la grădinița privată „Micul Regat“. Părinții care au ales să își caute dreptatea în instanță au avut parte de umiliri și un stres de valori crescute, dar au sperat că li se va face dreptate. Acum, educatoarele au primit pedepse cu suspendare, iar directoarea a fost achitată.

Când este vorba de copii și mai ales de educația acestora, părinții încearcă să aleagă ceea ce consideră că este mai bun. Cei care își permit, aleg formele de învățământ private. Dar nu întotdeauna acestea oferă serviciile pe care le promovează. Personalul de la grădinița „Micul Regat“ a fost acuzat și trimis în judecată pentru abuz fizic și psihic.

Totul a început în 2014 după ce un părinte a observat că fiul său se trezea noaptea plângând, iar în restul zilei era speriat. Adevărul a ieșit întâmplător la iveală după ce sistemul de supraveghere al grădiniței și la care aveau acces și părinții au fost uitate deschis înainte de somnul de prânz. Astfel au putut vedea cum educatoarele bruscau copii și îi loveau pentru a-i convinge să doarmă – o angajată pocnește copiii agitați, îi smucește de mâini și îi împinge pe scaune, iar unii chiar au fost loviți cu un papuc.

Din toată grădinița, doar părinții a cinci copii au decis să meargă până la capăt și au depus plângere la poliție împotriva a cinci educatoare și a directoarei de la grădiniță, iar apoi au ajuns și în instanță în 2015. La Judecătoria Constanța, dosarul a fost repartizat inițial judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, care a insistat să audieze copiii în sala de judecată. Pentru a arăta cât de fixat este pe această idee, a emis la un moment dat chiar și mandat de aducere pentru aceștia. În cele din urmă, părinții copiilor au reușit să obțină recuzarea acestuia, iar dosarul a fost repartizat altui magistrat.

După doi ani de judecată, pe 20 octombrie s-a dat și prima sentință: educatoarele Cristinei Alina Arma, Irinei Petre şi Cristinei Manolache au primit câte un an de închisoare, iar Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercus câte un an și jumătate de închisoare, toate fiind cu suspendare. Directoarea și proprietara grădiniței Eliza Pufleanu, a fost achitată.

Instanța a mai decis ca cele cinci angajate ale „Micului regat“ să achite în total către părinții copiilor, 6.500 de lei reprezentând daune materiale şi suma de 7.500 de euro daune morale.

Decizia Judecătoriei Constanța poate fi atacată cu apel în curs de 10 zile. Minuta instanței de judecată poate fi consultată aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*