Ceronav participă la cea de-a 11-a Adunare Generală a Education in Inland Navigation desfășurată în Belgia

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 16 – 17 mai la Huy, în Belgia, se desfășoară lucrările celei de-a 11-a Adunări Generale a EDINNA (Education in Inland Navigation) – organizația europeană de pregătire profesională în domeniul navigației pe ape interioare.

Agenda este de mare interes pentru membrii asociației și în special pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, care este unul din membrii fondatori ai acesteia.

Prezent în cadrul lucrărilor, Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa – Ambasador Maritim IMO și vicepreședinte EDINNA a avut o întâlnire de lucru cu Secretarul General al Comisiei Centrale pentru Navigația pe Rin, Bruno Georges.

În cadrul întâlnirii, Ovidiu Sorin Cupșa a subliniat faptul că implicarea Ceronav în proiecte europene a crescut constant, prin participarea sa la diverse proiecte care urmăresc implementarea noii Directive Europene privind recunoașterea calificărilor în sectorul navigației pe ape interioare și integrarea navigaţiei pe Dunăre în soluţii moderne de transport, care să conducă la reducerea costurilor şi a impactului negativ asupra mediului înconjurător.

“Finalizarea cu succes a proiectelor NELI și HINT derulate sub conducerea CERONAV pe Programul de Cooperare Transnațională pentru Europa de Sud-Est a avut o contribuție importantă la armonizarea educației și a instruirii personalului navigant pe ape interioare și implicit asupra activității EDINNA.

Aprobarea recentă a două noi proiecte, Danube SKILLS și GREEN DANUBE, depuse de CERONAV ca aplicant principal pe primul apel de Proiecte al Programului Transnațional Dunărea, vine să consolideze statutul de centru de referință al instituției și deschide calea pentru atingerea obiectivelor EDINNA legate de armonizarea sistemului de educație și instruire și creșterea mobilității forței de muncă din sectorul navigației pe ape interioare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa.

Tot în cadrul celei de-a 11-a Adunări Generale, Directorul Adjunct al STC B.V – Olanda, Rob van Reem, a fost reales în funcția de președinte EDINNA.

Asociația Europeană EDINNA, care reunește cei mai importanți furnizori de educație și pregătire profesională din Europa, a fost înființată în anul 2009 si are ca scop armonizarea standardelor de formare a personalului navigant de pe apele interioare din Europa și introducerea unor directive unice la nivelul Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*