Cel mai longeviv primar, Ion Nicolin, demis de Prefectul de Constanța după șase mandate. Edilul a fost găsit incompatibil în urma deciziei ANI

Ion Nicolin, primarul demis de la Negru Vodă. FOTO ziuaconstanta.ro
Ion Nicolin, primarul demis de la Negru Vodă. FOTO ziuaconstanta.ro

Decizie finală pentru un primar constănțean care se afla în funcție de 25 ani. Ion Nicolin de la Negru Vodă și-a pierdut postul cu doar câteva luni înainte de încheierea mandatului pentru că a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

În luna iulie 2013 Ion Nicolin a fost nominalizat de către ANI pe lista primarilor din Constanța și Sibiu care ar fi fost incompatibili pentru că au exercitat simultan două funcții: reprezentant al localității în Adunarea Generală a Acționarilor la o societate de interes local și primar.

Nicolin a fost astfel incompatibil între 23 iunie 2008 și 22 februarie 2012. Edilul a contestat decizia ANI în instanță, dar a pierdut procesul, nu pentru că nu ar fi avut dreptate, ci din cauza unui viciu de procedură – avocații săi au depus prea târziu la Instanță niște documente.

Odată pierdut procesul, Prefectul de Constanța a fost nevoit să pună în aplicare ordinul judecătoresc și să constate încetarea înainte de termen a mandatului.

Ion Nicolin era primar din 1990 și a avut la activ șase mandate ca primar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*