Caravana Filme de Oscar continuă în aer liber la Constanța, în Piața Ovidiu și pe Faleza Cazino

Piața Ovidiu și faleza Cazino din Constanța găzduiesc în perioada 25 iulie – 13 august caravana Filme de Oscar. 18 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor sunt proiectate în fiecare seară, de la 21:30, în aer liber, pe marele ecran.

Intrarea este liberă pentru public în limita locurilor disponibile.
Iubitorii celei de-a șaptea arte au posibilitatea să urmărească, de marți până joi, în Piața Ovidiu din Constanța, și de vineri până duminică, pe faleza Cazino, capodopere ale cinematografiei universale, ce vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni.

O parte dintre filmele din selecţia oficială, toate distinse la prestigioasele premii Oscar, care au putut fi urmărite în prima săptămână de aproape 4.500 de spectatori constănțeni au fost: Titanic, r. James Cameron, A beautiful mind, r. Ron Howard, Pacientul englez, r. Anthony Minghella, Anna Karenina, r. Joe Wright, Forrest Gump, r. Robert Zemeckis și Aviatorul, r. Martin Scorsese.

Filme de Oscar continuă și între 1 – 6 august cu:

1 august – Gladiatorul, r. Ridley Scott, cu cinci premii şi șapte nominalizări la Oscar, două premii şi trei nominalizări la Globurile de Aur și o nominalizare la Academia Europeană de Film.
Sinopsis: Marele general roman Maximus (Russell Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Invidios pe Maximus, moștenitorul tronului, Commodus (Joaquin Phoenix) ordonă execuția să și a familie sale. Scăpând cu greu de la moarte, Maximus ajunge sclav și este antrenat că gladiator în arenă în care începe să-i crească faima. Acum, vine la Roma cu intenția de a răzbuna uciderea soției și a fiului său ucigându-l la rândul său pe noul împăratul Commodus.

2 august – Zbor deasupra unui cuib de cuci, regizat de Milos Forman, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenario adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film
Sinopsis: McMurphy, un om cu convingeri violente, intră din nou în închisoare, de data aceasta pentru viol, pentru că a fost mințit de o fată că are peste 18 ani când, de fapt, aceasta era minoră. El încearca să scape de munca în închisoare declarându-se nebun. Reușește să cauzeze câteva situații care să îi acorde credibilitate pentru a ajunge în spitalul închisorii și incearcă sa evadeze în câteva randuri, dar o soră medicală îl impiedică.

3 august – Inimă neînfricată, r. Mel Gibson, cu cinci premii și cinci nominalizări la Oscar, un premiu și trei nominalizări la Globurile de Aur și trei
nominalizări la premiile BAFTA.
Sinopsis: William Wallace, eroul filmului, este, așa cum declară chiar interpretul său, Mel Gibson, unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar “Inimă neînfricată” este o poveste incredibilă despre curaj, loialitate, onoare și despre brutalitatea războaielor și nu în ultimul rând, o emoționantă poveste de dragoste.

4 august – Viața lui Pi, r. Ang Lee, cu patru premii şi șapte nominalizări la Oscar, un premiu şi două nominalizări la Globurile de Aur și două premii şi șapte nominalizări la premiile BAFTA.

După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, plutește în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat… tigru de Bengal. Puștiul își folosește cunoștințele enciclopedice în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

5 august – Strania poveste a lui Benjamin Button, r. David Fincher, cu trei premii şi zece nominalizări la Oscar, cinci nominalizări la Globurile de Aur și trei premii şi opt nominalizări la premiile BAFTA.

Sinopsis: “M-am născut în condiții neobișnuite.” Așa începe “Strania poveste a lui Benjamin Button”, o adaptare după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, din anii 1920, despre un om care s-a născut pe la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, întinerește: Un om ca oricare altul, care nu poate ține timpul în loc.

6 august – Zootopia, r. Jared Bush, câștigător al Premiului Oscar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun lungmetraj de animație.

Sinopsis: În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii pot deveni cei mai buni prieteni.

Spectatorii mai pot viziona filmele Moonlight, r. Barry Jenkins, Hell or High Water, r. David Mackenzie, There will be blood, r. Paul-Thomas Anderson, Tăcerea mieilor, r. Jonathan Demme, Talentatul domn Ripley, r. Anthony Minghella.

Pe lângă proiecțiile de film, spectatorii vor mai avea parte de concursuri de desene pe asfalt și ateliere de reciclare creativă pentru copii în weekendul 4 – 6 august, două spectacole de joc cu focul pe 4 și 5 august și spectacole de percuție cu Barbarossa Samba Group pe 11 și 12 august.

În ultimele două săptămâni, în Piața Ovidiu, vor putea fi vizitate și două expoziții de fotografie: End of a world as we know it este un proiect Imagist, realizat de Cătălin Alexa, dedicat meseriilor și ocupațiilor care au suferit multe schimbări în ultimii ani, au dispărut sau sunt pe cale să dispară.

A doua expoziție cuprinde fotografii din insula Ada Kaleh, adunate de clujeanul Ucu Bodiceanu. Imaginile capturează frumusețea insulei înghițite de apele Dunării, locuitorii și viața cotidiană pe Ada Kaleh.

Detalii despre filme și program găsiți pe site-ul www.filmedeoscar.ro. Teaserul video al evenimentului: http://bit.ly/2uv1A1E.
Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de municipiul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*