Campanie de testare gratuită pentru femeile din Constanța: mamografii și teste Babeș-Papanicolau

campanie testare mamografie, babes papanicolau
La Constanța se vor realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Femeile din Constanța vor beneficia, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018, de mamografii și teste Babeș-Papanicolau realizate gratuit în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea” Diagnostic Mobil – Cancer de sân și col uterin, organizată de Fundația Renașterea cu sprijinul Primăriei Constanța, Motivi și City Park Mall

Campania are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, precum și informarea populației privind importanța controalelor medicale periodice. Investigațiile medicale sunt oferite în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie.

Unitatea Mobilă de Diagnostic se va afla în perioada menționată în parcarea City Park Mall din zona lacului Tăbăcărie, unde se vor realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Programările se pot face de luni – vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la nr. de telefon 0799/606192.

Campania se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

Investigațiile efectuate în Unitatea de Diagnostic Mobil Renașterea:

Mamografia constă în examen radiologic al sânului, realizat de tehnicianul radiolog, pentru depistarea cancerului de sân. Mamografia este interpretată de medicul radiolog și poate arăta modificările apărute la nivelul sânului înainte ca femeia sau medicul acesteia, să le simtă la palpare. De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani.

Testul Babeș Papanicolau se efectuează pe masa ginecologică și constă în recoltarea, cu ajutorul unei periuțe, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrată în laborator, apoi examinată microscopic pentru a se identifica modificările apărute la nivelul celulelor. Existența modificărilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Această investigație este recomandată tuturor femeilor care și-au început viața sexuală.

UPDATE:

Pentru efectuarea programărilor, organizatorii cer ca apelul să fie efectuat de către persoana care vrea să facă testarea, pentru că acesteia trebuie să i se pună o serie de întrebări de către specialiști. De asemenea, din cauza numărului mare de apeluri telefonice, este indicat să se insiste, uneori părând că linia este ocupată sau telefonul închis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. doresc programare pt. mamografie – am 50 de ani si sunt operata la sanul drept acum 14 ani
    va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*