Campanie de nutriție în școlile din Constanța: „Ne mişcăm şi mâncăm sănătos. Creştem frumos.”

Campanie de nutriție în școli
Campanie de nutriție în școli

Centrul de Nutriţie si Fitness pentru copii si adolescenţi Nutrifitness în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat astăzi în şcolile constănţene, campania „Ne mişcăm şi mâncăm sănătos. Creştem frumos.”

Obiectivul Campaniei constă în promovarea unui stil de viață sănătos prin educație fizică și educație nutrițională astfel încăt fiecare copil să se dezvolte armonios, eliminând problemele de greutate şi învăţând să respecte principii de bază într-o alimentaţie sănătoasă. Campania se adresează elevilor din clasa pregătitoare, ciclul primar şi clasele a V-a şi a VI-a şi va continua până pe data de 24 iunie a.c., fiind reluată în septembrie 2016.

Mulţi dintre copii mănâncă alimente bogate în zaharuri şi grăsimi nocive pentru organism, iar activitatea fizică depusă zilnic este aproape inexistenta. Pasiunea pentru fast food si dulciuri este greu de înfrânt, mai ales atunci când eşti copil şi ai bani să îţi cumperi singur ceea ce îşi doreşti. România se clasează pe locul trei în Europa la capitolul obezitate infantilă. Statisticile arată că jumătate dintre copii cântăresc mai mult decât greutatea normală vârstei lor şi numărul acestora este în creştere.

Lucrând cu copiii şi adolescenţii din oraş, specialiştii Centrului Nutrifitness au înţeles că cel mai important lucru este ca elevii să înţeleagă care sunt efectele zahărului asupra organismului şi să înveţe cum să combine alimentele şi care sunt cele sănătoase. Elevii din clasele 0-4 vor învăţa ce trebuie să conţină farfuria lor zilnică, astfel încât să crească frumos şi să fie sănătoşi. Cei din clasele mai mari vor afla cât zahăr conţin alimentele şi vor învăţa să citească etichetele alimentare.

„Sunt copii care vin la Centrul nostru Nutrifitness, unde facem împreună şi sesiuni de nutriţie, care s-au dus acasă şi au început să refuze produsele nesănătoase. De aceea este foarte important să le transmitem copiilor corect informaţia, astfel încât să îşi formeze un stil de viaţă sănătos încă de la început”, a declarat Roxana Trupină, managerul Centrului de Nutriţie şi Fitness pentru copii şi adolescenţi Nutrifitness.

Unitatea Şcolară care deschide campania este Şcoala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, urmând Liceul Teoretic „Ovidius”. Orice şcoală interesată să intre în campanie poate contacta reprezentanţii Centrului Nutrifitness astfel încât să programeze împreună activităţile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Campania „Ne miscam si mancam sanatos. Crestem frumos” revine in scoli si gradinite – NutriFitness

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*