Campanie de informare privind agrementul nautic. “Navigă în siguranță! Protejează viața ta și a celor dragi!”

Portul Tomis te așteaptă într-un City Break la Constanța. FOTO ALDD
Portul Tomis. FOTO ALDD

Începând cu această lună, Autoritatea Navală Română derulează pe durata sezonului estival, o campanie de informare publică privind activitățile de agrement nautic.
Campania este susținută de către ofițerii de căpitănie din cadrul serviciilor de siguranța navigației din căpităniile de port cu zone de jurisdicție pe apele interioare navigabile și se adresează atât practicanților de agrement nautic, cât și furnizorilor de servicii din acest domeniu.

În cadrul campaniei de informare se vor desfășura activități de informare și conștientizare publică, prin acordarea de asistență și furnizarea de informații celor interesați asupra utilizării echipamentelor de salvare, prin postare de afișe în locuri cu vizibilitate mare și difuzare de materiale de informare.

Practicanții și furnizorii de servicii vor fi informați în ceea ce privește:
obligațiile prevăzute de lege pentru cei care practică agrementul nautic;
riscurile de accidente de navigație;
înmatricularea și luarea în evidență a ambarcațiunilor de agrement;
zonele de navigație și tipurile de certificate de conducător de ambarcațiune de agrement necesare;
zonele de agrement nautic;
prevederile legale privind amenajarea posturilor de salvare și de prim ajutor;
măsurile obligatorii de siguranță pe timpul navigației.

Pentru publicul interesat, Autoritatea Navală a pus la dispoziție o linie telefonică de tip TELVERDE – 0800 500 100, cu apelare gratuită, unde se pot semnala:
încălcări ale regulilor de navigație;
existența unor pericole pe calea navigabilă;
activități de agrement sau sportive ale unor persoane care pun în pericol alte persoane;
abuzuri ale personalului care efectuează controale sau inspecții pe linia siguranței navigației și protecția mediului acvatic.
Campania de informare publică are ca scop reducerea numărului evenimentelor de navigație și al accidentărilor care pot avea consecințe nefaste.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*