Călători clandestini în autobuzul RATC prinși cu boxuri metalice şi spray iritant-lacrimogen la ei „pentru autoapărare, să ne apărăm de cei răi….”

Asupra suspecților au fost găsite două box-uri metalice și un spray iritant - lacrimogen. FOTO GJM Tomis

Vineri, 23 februarie, ora 13.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, a desfăşurat cu Poliţia Locală Constanţa şi cu controlorii RATC, o acţiune punctuală pentru depistarea celor care circulă fără bilet pe linia 101 C, zona Anda.

Cu această ocazie, au identificat în mijlocul de transport, doi tineri, prieteni, de 16 respectiv 19 ani, fără bilete şi fără acte de identitate. Aceştia au fost coborâţi din autobuz şi au fost întrebaţi dacă au ceva de declarat şi dacă au obiecte periculoase asupra lor. Au început să se agite şi au declarat: „am cumpărat două boxuri metalice pentru autoapărare, să ne apărăm de cei răi”. Jandarmii le-au făcut controlul corporal sumar, asupra celui mai în vârstă au mai găsit şi un spray iritant lacrimogen folosit în acelaşi scop, „pentru autoapărare”.

Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de port fără drept de obiecte periculoase. Cele două persoane, actele de constatare şi obiectele vor fi predate la Secţia 5 Poliţie Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*