Bugetul municipiului Medgidia, aprobat în şedinţă extraordinară

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Primăria Medgidia a găzduit şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal, în cadrul căreia au fost propuse spre aprobare 11 proiecte de hotărâre. Au fost admise 10 proiecte, proiectul de la punctul 11 de pe ordinea de zi- Asigurarea transparenţei decizionale la nivelul administraţiei locale din municipiul Medgidia începând cu data aprobării bugetului local pentru anul 2017, prin publicarea zilnică a plăţilor efectuate din bugetul local, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis.

În şedinţa extraordinară de joi a fost aprobat bugetul local de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia, pentru anul 2017. Municipiul Medgidia a estimat un buget de 100.857.450 lei, din care: surse proprii 22.053.610 lei (din impozite şi taxe locale), 55.763.643 lei – sume defalcate din TVA şi impozit pe venit, buget de stat PNDL: 23.040.197 lei (finanţare aprobată pentru asfalatarea a 16 km de străzi).

Următorul proiect pe ordinea de zi a fost aprobarea modificării şi completării Statutului Municipiului Medgidia. Propunerea a avut în vedere stimularea de către autoritatea locală a elevilor care obţin nota 10 la examenul naţional (cu o sumă de 2.250 lei/elev) şi bacalaureat (4.500 lei/elev), susţinerea financiară a unor manifestări culturale și artistice organizate de unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului. De asemenea, tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani vor primi titlul şi certificatul de cetăţean al municipiului Medgidia, precum şi suma de 500 de lei/persoană, în limita bugetului aprobat. Potrivit noului statut, creşte şi suma cu care vor fi recompensate perechile care sărbătoresc nunta de aur, de la 150 de lei/cuplu la 1000 de lei/cuplu, iar pentru nunta de argint se va acorda suma de 500 de lei/cuplu. Tinerii căsătoriţi vor primi, la oficierea primei căsătorii suma de 1500 lei/cuplu.

La punctul trei a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al SC APOLLO ECOTERM SRL Medgidia, pentru anul 2017, societatea consiliului local propunându-şi realizarea de venituri în valoare totală de 6.637.000 lei reprezentate de: venituri din furnizarea energiei termice încasate de la client, venituri din activitatea de întreţinere spaţii verzi, din activitatea de drumuri şi infrastructură, venituri din lucrări executate şi servicii prestate către terţi.

În şedinţa de joi s-a aprobat noua structură organizatorică a Spitalului Municipal Medgidia, care prevede, printre altele: înfiinţarea unui compartiment de cardiologie cu 5 paturi în cadrul secţiei medicină internă, suplimentarea cu 10 paturi a compartimentului de ortopedie şi traumatologie, înfiinţarea unui cabinet de oncologie medicală în cadrul structurii spitalului, precum şi înfiinţarea şi organizarea Unităţii de Transfuzie Sanguină în cadrul secţiei ATI.

Alte proiecte aprobate în şedinţa de joi au fost: planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Medgidia, pentru anul 2017, proiectul privind numărul maxim de posturi de asistenţi personali (120) pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2017, conform Legii nr.448/2006 (r1), aprobarea acordării normei de hrană, pe anul 2017, personalului Poliţiei Locale Medgidia, precum şi prelungirea mandatului de administrator al SC Apollo Ecoterm SRL Medgidia.
Consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei “Reabilitare tramă stradală 16 km în municipiul Medgidia, judeţul Constanţa”. Valoarea totală a investiţiei este de 23.806.000 lei, şi include reabilitarea a 50 de străzi.

Proiectul de hotărâre de la punctul numărul 10 – Aprobarea înfiinţării Clubului Sportiv “Medgidia”, a fost propus pentru a răspunde numeroaselor solicitări din partea cetăţenilor de a avea în oraşul lor un Club Sportiv. Acesta va avea ca obiectiv principal de activitate selecţia, pregătirea, participarea la competiţii interne şi internaționale şi atingerea performanţei sportive şi va avea următoarele secții: fotbal, arte marțiale, arte marţiale de contact, judo, handbal, rugby, ciclism, baschet, şah, lupte, gimnastică, gimnastică ritmică, scrimă , fotbal-tenis, dans sportiv, sportul pentru persoane cu nevoi speciale, sportul pentru toţi, tenis de câmp, box, volei.

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie. FOTO Primăria Medgidia
Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie. FOTO Primăria Medgidia

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*