FOTO VIDEO Sute de motocicliști din toată țara construiesc case pentru nevoiașii din județul Constanța. Primăria Cumpăna a alocat terenurile și asigură utilitățile

Bikers for Humanity la Cumpăna
Bikers for Humanity la Cumpăna

O inițiativă mai puțin întâlnită a adus la Cumpăna, o comună de lângă Constanța, sute de motocicliști. Cu toate că unii dintre ei au figuri “fioroase”, bikerii au lăsat pentru câteva zile muzica rock și petrecerile și s-au alăturat unui proiect de suflet – construcția de case pentru 16 familii nevoiașe.

Rezultatele au fost uimitoare. În prima zi, una dintre locuințe a fost tencuită și văruită, iar o fundația pentru altă clădire a fost deja turnată.

Inițiativa aparține organizației “Habitat for Humanity” – o organizație internațională care este prezentă în 70 țări. Prin proiectul „Construim împreună pentru viitor”, dezvoltat în parteneriat cu Primăria comunei Cumpăna, filiala Habitat for Humanity Cumpăna va construi în sistem cvadruplex 20 locuințe, între 2015 și 2019. Până în prezent, aproximativ 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit pe șantierul filialei Habitat for Humanity Cumpăna.

În județul Constanța au lucrat peste 170 motocicliști care fac parte din 14 cluburi din toată țara. Clădirile pe care ei le construiesc vor fi cvadruplexuri pentru 16 familii. Voluntarii sunt întotdeauna bineveniți, dar singura regulă este ca oamenii care urmează să locuiască în case să lucreze și ei la construcție.

Bikers for Humanity este la a doua ediție. Ideea i-a venit realizatorului radio Cristian Hrubaru care s-a implicat în proiectele asociației încă din anul 2015. Prima ediție a avut loc în Bacău. Atunci, peste 350 motocicliști s-au implicat în ajutorarea a 36 de familii.

“Unii bikeri sunt medici, unii profesori, unii șomeri, alții sunt zidari sau ortodocși. Efectiv nu contează cine ești, ce faci în viața de zi cu zi. În momentul în care vii în marea familie a motocicliștilor trebuie doar să fii un motociclist și un om cu caracter frumos”, a mărturisit Cristian Hrubaru.

“Bikerii, acești oameni minunați, au venit în toiul nopții la Cumpăna pentru ca a doua zi de dimineață să fie prezenți pe șantier. Primăria și Consiliul Local Cumpăna a pus la dispoziția Habitat for Humanity terenul cu 50 loturi. Pe fiecare lot nu se construiește o singură case, ci locuințe pentru câte patru familii. Noi susținem financiar realizarea infrastructurii – apă, canalizare, gaze și lumină și abia apoi urmează drumurile. Noi vrem să insuflăm cumpănenilor dorința de a fi voluntari”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Organizarea de pe șantier a fost impecabilă. La fiecare trei voluntari a fost desemnat un team leader – un profesionist care urmărește exat ce fac ceilalți trei, măsoară cu exactitate și vede dacă lucrul a fost bine făcut.

“Misiunea noastră este aceea de a eradica locuirea precară. Am venit la Cumpăna din două motive – pe de o parte nevoia de locuire este foarte mare, oamenii locuiesc în condiții precare, iar pe de altă parte, ne-am bucurat de sprijinul autorității locale în acest proiect. Ceea ce vedeți nu sunt doar niște case. Noi acolo construim niște vise și o speranță pentru viitor pentru aceste familii în nevoie”, a declarat, pentru Constanța NEWS, Roberto Pătrășcoiu, directorul național Habitat for Humanity România.

Urmăriți reportajul video realizat de echipa Constanța NEWS pe șantierul Habitat for Humanity.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*