Bicicliștii mărșăluiesc prin Constanța. Protest la adresa neimplicării administrației locale pentru încurajarea unei vieți de calitate

Marșul bicicliștilor. FOTO optar.ro
Marșul bicicliștilor. FOTO optar.ro

Constanța are o singură pistă de biciclete. Se întinde, de la Capitol la Muzeul de Artă, pe o distanță de 850 metri. Primăria Constanța s-a grăbit să o arate tuturor înainte de alegerile locale, iar de atunci nu s-a mai făcut absolut nimic.

Bicicliștii din oraș sunt pregătiți să iasă în stradă și să protesteze împotriva celor din administrația locală care încurajează mersul cu mașina.

“Vrem un oraș pentru oameni” – se intitulează al doilea marș al bicicliștilor din Constanța, care este programat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Punctul de întâlnire este Piața Ovidiu, iar amatorii de pedalat sunt așteptați acolo de la ora 14.30.

“Motivele organizării protestului sunt legate de neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, spun organizatorii, asociația Optar.

Ei se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestui protest pentru că totul este o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.

“Considerăm că mediul politic este de fapt destinatarul final al acestui marș, astfel că invităm orice membru de partid care dorește să se alăture marșului să o facă mai degrabă instituțional, prin decizii administrative care să conducă la o dezvoltare sustenabilă a orașului.

Solicităm mediului politic să înțeleagă demersul ca fiind unul al cetățenilor. Deși membrii de partid sunt și ei cetățeni, aceștia sunt o categorie aparte care, odată prezenți în această acțiune, va contamina politic un demers onest și civic. Ne așteptăm la responsabilitate și respect față de cetățeni”, au mai declarat organizatorii.

Traseul marșului pe două roți începe din Piața Ovidiu, merge pe strada Mircea până în zona Victoria, apoi pe Bulevardul Tomis până la Dacia, de unde intră pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, până la intrarea în stațiunea Mamaia. Bicicliștii vor merge apoi pe Bulevardul Mamaia către centru, înaintează până la intersecția cu Bulevardul Ferdinand, trec de palatul admnistrativ și merg prin fața Prefecturii Constanța către Piața Ovidiu.

Pagina de Facebook a evenimentului

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*