Autoritățile sunt în alertă – nivlul Dunării crește tot mai mult

Nivelul Dunării crește tot mai mult. FOTO DRDP

La sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța a fost convocat în ședință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Creșterea nivelului Dunării din ultima perioada a cauzat inundarea amprizei DN3 Constanta-Ostrov, la km 145+445, pe partea stânga, apa înaintând până la 1,5 m de drum, într-o zona din apropierea Mănăstirii Dervent (situată în amonte față de zona respectivă).

DRDP Constanta monitorizează zona sensibilă, urmând ca în cazul în care apa va înainta mai mult și va pătrunde pe carosabil, împreună cu autoritățile locale, să ia măsurile corespunzătoare de protecție și semnalizare rutiera.

La solicitarea ANIF și în urma aprobării în ședința anterioară de CJSU, a fost constituită Comisia de constatare și evaluare în teren, conform OUG nr. 82/2011, actualizată. În urma constatărilor din teren, ANIF – Filiala Teritorială Dobrogea a întocmit și prezentat Nota de Fundamentare privind activităţile şi costurile maxime generate de activitățile de funcționare a stațiilor de pompare de desecare SPD2 Saligny, SPD4 Carasu, SPD7 Carasu, SPD8 Carasu, SPD Docuzol, SP1 Ciobanu, SP2 Gârliciu, SPD Seimeni, SPE 1 Vadu Oii, SRPE1 Vadu Oii, SPD Cochirleni, SPD Baciu 1 și SPD Baciu Est, pentru prevenirea inundării unor localități, terenurilor agricole, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare şi a accidentelor la construcţiile hidrotehnice din amenajările de desecare Carasu-N.Bălcescu, Ciobanu-Gârliciu, Seimenii Mici, Hârșova-Ciobanu, Cochirleni și Rasova Vederoasa, din județul Constanța.

Reprezentantul ABADL a precizat faptul că situația este monitorizată permanent, iar până la această dată nu s-au primit rapoarte operative de la primăriile din județ privind producerea unor eventuale inundații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*