Autoritatea Navală Română ține cursul EMSA

ANR ține cursurile EMSA

Autoritatea Navală Română organizează la Constanța, în perioada 18 -19 aprilie, în cooperare cu Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – EMSA, Cursul privind Serviciile Maritime Integrate pentru Statele Membre, cu utilizarea noii Interfeţe Grafice a Ecosistemului SafeSeaNet (SEG).

Cursul este susţinut de experţi din cadrul EMSA şi se încadrează în acţiunile EMSA de furnizare de asistenţă tehnică prin programe de pregătire naţionale oferite experţilor statelor membre UE.

Cursul se adresează personalului Autorității Navale Române cu atribuţii privind monitorizarea navelor – VTS, MRCC şi căpitănii de port, dar şi reprezentanților altor agenții maritime naționale, Garda de Coastă, Vamă și Marina Militară.

Cursul va oferi participanților informaţii privind serviciile maritime integrate ale EMSA (IMS) utilizate de statele membre şi organismele UE, cu scopul de a contura o imagine clară a unei game lărgite de activități în domeniul maritim.

Serviciile Maritime Integrate oferă suport în îndeplinirea unui număr extins de atribuții vizând siguranța și securitatea maritimă, monitorizarea mediului, controlul frontierelor, apărarea, monitorizarea activităţilor de pescuit și aplicarea legislației în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*