Au fost afișate rezultatele la BAC. Care sunt condițiile pentru promovare

Au fost afișate rezultatele la Bac. FOTO Arhivă
Au fost afișate rezultatele la Bac

Rezultate la Bacalaureat 2018 sunt afişate de Ministerul Educaţiei astăzi, pe 4 iulie. Lista cu note conţine numele a peste 130 de mii de candidaţi care au susţinut probele scrise în iunie.

Rezultate Bac 2018: notele şi mediile generale ale examenului sunt publicate pe 4 iulie, până în ora 12.00.

Tabelele cu rezultate sunt afişate pe bacalaureat.edu.ro şi la avizierele fiecărui liceu unde elevii au susţinut examenul.

Cum promovezi examenul de Bac

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru a promova examenul de Bacalaureat este nevoie de următoarele condiţii:

a) candidaţii au susţinut probele de evaluare a competenţelor

b) au susţinut toate probele scrise prevăzute şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea

c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Pentru elevii care nu au promovat, nu se calculează media generală la Bac 2018. Listele cu notele sunt publice, precizează Ministerul Educaţiei.

Conform metodologiei, candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”. 

Tot conform metodologiei la Bacalaureat, candidaţii, care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”. Ei nu mai au posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de Bacalaureat. 

Notele şi mediile la Bacalaureat pentru toţi candidaţii sunt publice. Pentru elevii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*