Atenţie, se împrăştie otravă. Primăria Constanța anunță programul de răspândire a insecticidului

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoştinţă cetăţenilor faptul că, în data de 28.06.2017, se va efectua un tratament aviochimic. Se vor trata toate zonele și spațiile verzi din stațiunea Mamaia și municipiul Constanța.

Substanţa folosită se numeşte K’OTHRINE PROFI EC 250, este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti şi are o sferă largă de acţiune, fiind  destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari,  muşte, gândaci, căpușe, furnici etc.). Este o substanță biodegradabilă, nu este toxică pentru populație și animale, nu murdărește și nu pătează.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor 24h sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 km față de locul unde se execută tratamentul.

Desfăşurarea tratamentelor aviochimice se vor desfășura în  funcţie de condiţiile meteorologice favorabile acestor lucrări.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*