Asistații social din Constanța, scoși la muncă de Primărie. Ei vor curăța faleza stațiunii Mamaia

Curățenie pe plaja Mamaia. FOTO Arhivă

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Gospodărire Comunală, se alătură acțiunii de ecologizare a suprafețelor de plajă administrate de Administrația Bazinală de Apă – Dobrogea Litoral și contribuie cu beneficiarii Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat la realizarea lucrărilor de îndepărtare a nisipului adus de vânt pe promenadă, în zonele publice și pe căile de acces situate în stațiunea Mamaia.

În vederea pregătirii sezonului estival, Direcția Gospodărire Comunală, Serviciul Administrare Spații Verzi derulează concomitent în luna martie lucrări de întreținere curentă a spațiilor verzi, precum și lucrări de toaletare sau lucrări de eliminare a arborilor maturi amplasați pe domeniul public în peluze, în perimetrul aleilor de acces și parcărilor publice.

Direcția Gospodărire Comunală, prin intermediul Serviciului Igienă Publică, realizează conform contractului privind serviciul public de salubrizare următoarele activități: precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor menajere, măturatul, stropitul și întreținerea curățeniei căilor publice, colectarea, transportul deșeurilor voluminoase provenite de la operatorii economici neasimilabile celor menajere (mobilier, electronice, etc.), precum și colectarea și transportul la rampa de neutralizare autorizată a deșeurilor rezultate din activități de construcții și demolări.

Facem apel la persoanele fizice și juridice să colecteze separat pe tipuri de materiale deșeurile reciclabile rezultate din activitățile pe care le desfășoară în recipiente diferite inscripționate corespunzător și să asigure curățenia incintelor proprii, precum și a zonelor cuprinse între imobil și domeniul public (până la limita de proprietate).

Pentru buna desfășurare a activității noastre, Direcția Gospodărire Comunală colaborează permanent cu Direcția Poliția Locală în vederea conștientizării și mobilizării în aceste acțiuni a tuturor factorilor de răspundere, persoane fizice și juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*