Așchia nu sare departe de trunchi: Dragoș Băsescu condamnat pentru aceleași fapte de corupție ca și tatăl său, Mircea Băsescu

Gardieni la Penitenciarul Poarta Albă - Sectia Valu lui Traian. FOTO Catalin Schipor

Nepotul fostului președinte, Traian Băsescu a fost condamnat definitiv și săltat de către polițiștii constănțeni în cursul după amiezii de luni 5 februarie pentru a fi escortat în penitenciarul Poarta Albă. Dragoș Băsescu a fost judecat pentru trafic de influență după ce a cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta cu un dosar penal.

La timp relativ scurt după ce tatăl său – Mircea Băsescu a ieșit din penitenciar – septembrie 2017, unde a ispășit o pedeapsă pentru trafic de influență, Dragoș Băsescu îi va lua locul, pentru o faptă similară – trafic de influență.

Procurorii DNA au stabilit, potrivit unui comunicat de presă, că Dragoș Băsescu, ajutat de Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri suma de 500.000 de euro, bani pentru care ar fi urmat să obțină o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea pe respectivul. În plus, a mai cerut alți 500.000 euro pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia.

„În sprijinul acestor pretenții, Dragoș Băsescu a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională” potrivit anchetatorilor.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv și a și majorat pedeapsa aplicată inițial de Tribunalul București.

„Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Băsescu Dragoş pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă,prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.6 din Legea nr.78/2000 de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 3 ani închisoare”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

După emiterea mandatului de către instanță, o echipă a IPJ Constanța s-a deplasat la domiciliul acestuia și l-a săltat, ducându-l prima dată în arestul IPJ Constanța, urmând ca de aici să îl transfere la Penitenciarul Poarta Albă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*