Arhiepiscopul Tomisului participă la un eveniment dedicat Bisericii din perioada comunistă

Simpozion Rezistenta Bisericii Ortodoxe Române sub regimul comunist
Simpozion Rezistenta Bisericii Ortodoxe Române sub regimul comunist

Conferinţa “Biserica în comunism. Adaptare, rezistenţă şi sfinţenie”, susţinută de Radu Preda, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc are loc Vineri, 26 Mai, ora 17:00, la Casa de Cultură din Constanţa. La evenimentul desfăşurat va participa şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Radu Preda este teolog și conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titular al singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România, precum și profesor-invitat al Universităților din Paris, Florența, Hanovra și Viena. Din martie 2014 este preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). A făcut studii la București (licență), Heidelberg, Paris și Roma (pregătirea doctoratului) și la Salonic (post-doctorat). Mai ocupă funcțiile de Director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca, membru în Consiliul de Administraţie al Gesellschaft für Ostkirchenrecht, Viena, membru în Consiliul de Administraţie al European Forum of Orthodox Schools of Theology, Bruxelles. A publicat numeroase volume, studii și articole.

Sâmbătă, 27 mai, ora 12:00, la Mănăstirea Dervent, în prezența IPS Teodosie, se va desfășura simpozionul “Rezistenţa Bisericii Ortodoxe Române sub regimul comunist”, organizat de Departamentul Cultural-Educaţional al Arhiepiscopiei Tomisului. Printre participanți se vor afla profesorul Radu Preda, preşedintele IICCMER, cercetătorii Silviu Moldovan și Adrian Nicolae Petcu de la CNSAS, istoricul Marius Oprea, fondatorul IICCMER și preotul profesor Constantin Coman.

Evenimentul deschide a doua parte a proiectului “Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și mare, în timpul comunismului”, organizat de Departamentul Cultural-Educațional din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*