Arhiepiscopia Tomisului organizează o tabără socială în Bucovina pentru copiii dintr-un centru de plasament

Copii în tabără. FOTO Arhiva Arhiepiscopia Tomisului

Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța și-au unit forțele pentru a aduce zâmbetul pe chipurile a 12 copii din Centrul de plasament „Micul Rotterdam” și din Complexul de Servicii Comunitare „Orizont”.

Aceștia vor beneficia de o tabără în localitatea Dorna Arini din județul Suceava, la Pensiunea „Teea”, în perioada 17-22 august. Plecarea va avea loc vineri dimineață, din fața Centrului de plasament „Micul Rotterdam” din Constanța.

Din program vor face parte: vizitarea manusoleului de la Mărășești, Casa memorială Ion Creangă din Humulești, drumeții pe Transrarău, plimbare cu mocănița de la Moldovița, vizitarea mănăstirilor Putna, Moldovița și Sucevița, plimbare în parcul cu veverițe din orașul Vatra Dornei și program recreativ în Parc aventura Titi’s.

În acțiune sunt implicate și parohiile: „Sf. Haralambie” și „Sf. Mina” din Constanța, „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Topraisar.

Tabăra este coordonată de către Adina Nicoleta Sofron, referent în cadrul Departamentului Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Vacanța altfel” la parohia „Sf. Gheorghe” din Palazu Mare

Proiectele recreativ – educative destinate copiilor continuă în Arhiepiscopia Tomisului cu „Vacanța altfel”. Aflat la a doua ediție, acest proiect este organizat de către parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din cartierul constănțean Palazu Mare și se desfășoară la biserică, în perioada 20-26 august. Sunt așteptați toți copiii, cu vârsta între 6 și 18 ani, din Palazu Mare și cei care doresc să participe, zilnic, începând cu ora 10.00, la concursul de biciclete (coordonat de către student Ionuț Țipă, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea „Ovidius”), escape room (”The Escapers”, Constanța) și cursuri de dezvoltare personală (psiholog Corina Ciucă, Colegiul „Mihai Eminescu”).

Reprezentanții bisericii îi asigură pe copii și pe adolescenți că îi așteaptă și alte surprize.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*