Arhiepiscopia Tomisului anunță sărbătoarea Sfântului Spiridon și o lansare de carte

Pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.

Pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.

Luni, 11 decembrie, ora 16.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II (str. Cutezători, nr. 14), lăcaș de cult care-și va serba ocrotitorul.

Tot luni, ora 18.30, în sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului, în prezența IPS Teodosie, va avea loc lansarea cărții „Nașterea Domnului – Crăciunul și Botezul Domnului – Boboteaza”, semnate de către pr. prof. univ. dr. Emilian Cornițescu. Volumul abordează tematica sărbătorilor Crăciunului, explicând semnificația lor religioasă prin lumina mărturiilor filologico-biblice, raportate la tradiția și spiritualitatea poporului român. Lucrarea va fi prezentată de către pr. prof. dr. Mihail Milea. În încheiere, IPS Teodosie va rosti un cuvânt de învățătură despre sărbătorile Crăciunului la români.

Marți, 12 decembrie, ora 8.30, Întâistătătorul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Viața Sfântului Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni
Acesta trăit în secolele III-IV și a fost un simplu păstor din insula Ciprului, a fost căsătorit şi a avut o fiică, Irina. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei, din Cipru.

Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, unde a mărturisit dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie.
Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece avea darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu, din Grecia.

Fiind în Postul Crăciunului, Biserica Ortodoxă a rânduit dezlegare la pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*