Apel disperat în sudul litoralului! Spitalul Municipal Mangalia are nevoie de medici anestezişti și pediatri

Operație la Ovidius Clinical Hospital
Operație la Ovidius Clinical Hospital

Spitalul Municipal Mangalia va scoate la concurs, în perioada următoare, mai multe posturi de medici în domeniile: Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi Pediatrie.

Ca urmare a deciziei dr. Lavinia Suciu, medic anestezist la Spitalul Municipal Mangalia (SMM), de a întrerupe de la 1 mai colaborarea cu unitatea medicală în urma promovării unui concurs la Spitalul Judeţean, conducerea SMM va face demersurile legale, necesare pentru scoaterea la concurs a unor posturi de medici pe specialităţile Anestezie şi Pediatrie.

“În urma plecării d-nei doctor, au rămas doar trei medici anestezişti, dintre care doar un medic este angajat permanent, iar ceilalţi doi au contract de colaborare cu instituţia noastră. Numărul minim de medici pentru înfiinţarea liniei de gardă la Terapie Intensivă este de cinci medici anestezişti”, a declarat directorul unităţii medicale, dr. Dan Lefter.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia mai spun că în eventualitatea existenţei liniei de gardă pe Terapie Intensivă, programul operator ar putea funcţiona în regim non-stop.

O altă problemă stringentă cu care se confruntă instituţia spitalicească este lipsa de cereri din partea medicilor pediatri de a ocupa aceste posturi.

“În prezent, linia de gardă la Pediatrie este deocamdată menţinută prin eforturile susţinute ale celor cinci medici care îşi desfăşoară activitatea pe această secţie. În cazul în care, din indiferent ce motiv, unul din ei nu va mai putea susţine activitatea de gardă, existenţa acestei linii de gardă va fi pusă sub semnul întrebării. În ultimii doi ani şi jumătate conducerea spitalului a făcut demersuri repetate pentru aducerea de noi medici pe cele două linii deficitare”, a mai explicat managerul spitalului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*