Americanii iau cu asalt baza Mihail Kogălniceanu

Militarii americani la Black Sea Rotational Force, Kogalniceanu. FOTO forter.ro
Militarii americani la Black Sea Rotational Force, Kogalniceanu. FOTO forter.ro

O nouă grupare Black Sea Rotational Force vine în județul Constanța. Pe 6 august va avea loc ceremonia de deschidere a “Exercițiului multinațional BSRF 15.2”.

Reprezentanții Forțelor Terestre din cadrul MApN au anunțat că această ceremonie marchează și închiderea exercițiului grupării precedente. Este vorba despre un lot de militari americani care a desfășurat mai multe exerciții militare în perioada februarie – August 2015.

“Black Sea Rotațional Force continuムsムfie în prima linie a Capacității Infanteriei Marine Americane de a fi poziționați și implicați direct nu doar în zona Europei de Est ci pe întregul continent”, a declarat Locotenent Colonel David Fallon, Comandant al exercițiului Black Sea Rotațional Force 15.1. “Capacitatea noastră de a executa simultan, cu succes multiple misiuni în comun alături de partenerii și aliații noștri NATO demonstrează nivelul ridicat al interoperabilității pe care îl avem cu partenerii noștri în regiune.

La Kogălniceanu este așteptat Batalionul 3 – Infanterie Marină Americană care are centrul de comandă în Lejeune, Carolina de Nord.

Black Sea Rotational Force este un exercițiu anual condus de Comandamentul Forțelor Infanteria Marinei Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Marii Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate prin antrenarea in comun a militarilor în vederea participării la operațiuni de menținere a păcii și de contra-insurgențe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*