Alunecare de teren la Eforie. Un crater a apărut pe strada Gării

Alunecare de teren la Eforie
Alunecare de teren la Eforie

Primarul Orasului Eforie, domnul Robert Nicolae Serban a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde a fost discutata situatia alunecarii de teren de pe str. Garii din Eforie Sud, care se întinde pe o lungime de aproximativ 13 m, iar o alta porţiune de aproximativ 53 de metri este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 cm.

Din constatarea la faţa locului a reieşit faptul ca această situaţie se datorează eroziunii naturale a solulului  în  partea de est  a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au cazut în ultima perioadă. Există riscul ca toata strada sa se surpe, facând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanta, Pompieri, Politie) la locuinţele riveranilor.

În zonă,  funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Arges apartinand U.M. 02241, depozitul de materiale şi cca 6-7 imobile  locuite.

Au fost luate masuri urgente de restricţionare a masei maxime autorizate a vehiculelor de peste 3.5 to, circulatia desfăşurându-se pe o singura bandă si au fost dispuse dispuse masuri de semnalizare a zonei. Ca urmare a alunecării de teren, reprezentantii ENEL, au intervenit si au mutat un stâlp de reţea electrică, iar reprezentanţii RAJA, au intervenit pentru remedierea avariei provocate de aceasta surpare.

Situatia create pe strada Garii din Eforie Sud a fost comunicata custodelui Lacului Techirghiol, respectiv Apele Romane precum şi Primăriei Orasului Techirghiol. In acelasi timp, Situatia a fost comunicata Institutiei Prefectului Judetului Constanta, Consiliului Judetean Constanta, ISU Dobrogea si ABA Dobrogea Litoral.

În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40 000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus.

Tocmai de aceea, primarul orasului Eforie a solicitat tuturor institutiilor abilitate, sprijinul financiar pentru remedierea in regim de urgenta a situatiei create pe strada Garii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*