Agenția Națională de Integritate a găsit peste 210.000 euro nejustificați în conturile senatorului Alexandru Mazăre

Fostul senator Alexandru Mazăre. FOTO Adrian Boioglu

Unul dintre senatorii de Constanța care nu s-a remarcat prin nimic în mandatul său de 4 ani a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate pentru că avea ascunși în conturi bani nejustificați. Este vorba despre Alexandru Mazăre, fratele fostului primar, Radu Mazăre.

Suma este una impresionantă pentru un bugetar – 210.775 euro este diferența dintre veniturile realizate în timpul mandatului său de Senator și averea dobândită.

“Diferența identificată de către inspectorii de integritate a rezultat din constituirea, de către persoana evaluată, a unor depozite bancare în cuantum de 160.775 Euro la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, precum și din achiziționarea unui imobil pentru care a fost achitat prețul de 50.000 Euro.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZĂRE ALEXANDRU, în perioada exercitării mandatului de senator”, au transmis reprezentanții ANI.

Fratele lui Radu Mazăre a fost informat despre banii găsiți în conturile sale, dar nu a depus niciun punct de vedere la dosar.

Alexandru Mazăre și-a dat demisia din PSD în urmă cu un an și s-a înscris atunci în partidul lui Mircea Geoană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*