Afaceristul constănțean Dumitru Martin, condamnat la 13 ani de închisoare de un judecător american din California

Dumitru Martin, arestat de FBI pentru dare de mită. FOTO Facebook
Dumitru Martin, arestat de FBI pentru dare de mită. FOTO Facebook

Dosarul de mită în care a fost implicat omul de afaceri Dumitru Martin a ajuns astăzi la final. Judecătorul Philip A. Talbert a anunțat că a decis condamnarea lui Martin la 13 ani de închisoare pentru miturirea unui oficial american.

Conform portalului justice.gov, Martin și alți trei angajați (Constantin Schiller, Marcel Banagă și Anamaria Cruceru) ai companiei Polaris din Constanța au oferit mită unui ofițer superior de la Baza Aeriană Travis din California. Banii erau disimulați sub forma unui alt contract și reprezentau 10% din valoarea beneficiilor obținute, cifrate atunci la 10 milioane de dolari.

Românii nu știau că ofițerul american era de fapt unul acoperit care avea misiunea să descopere astfel de nereguli în acordarea contractelor federale.

“California are mulți astfel de militari angajați să negocieze felul în care sunt cheltuiți banii publici. Sentința de astăzi recunoaște importanța eliminării corupției și protejarea părților implicate în procesul de negociere a contractelor. Ne dedică tot timpul pentru a investiga și pentru a-i condamna pe cei care încearcă să condamne reprezentanții statului sau pe cei care lansează asemenea acte de corupție menite să submineze integritatea guvernului”, a declarat Talbert.

Banagă, Schiller și Cruceru au pledat deja vinovați în acest caz de dare de mită. Ei urmează să fie condamnați pe 11 mai 2017. Sentința maximă poate ajunge, în cazul lor, până la 5 ani de închisoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*