Aeromania – show-ul aviatic de pe litoral a ajuns la ediția 11. Evenimentul are loc pe 19 august la Aeroportul Tuzla

Aeromania 2017. FOTO RAS Tuzla
Aeromania 2017. FOTO RAS Tuzla

Eveniment de referinţă în calendarul spectacolelor aviatice, ediţia AEROMANIA 2017 va avea loc sâmbătă, 19 august – cu obişnuita zi de rezervă meteorologică – duminică, 20 august.
Aeromania va marca, totodată, aniversarea a jumătate de secol de istorie pentru Aeroportul Tuzla, în 1967 înregistrându-se aici prima misiune de zbor a piloţilor AVIASAN.

Cei 11 ani de evenimente aeriene cu piloţi de acrobaţie de renume mondial, dar şi întreaga activitate ce conferă prestigiu acestui loc reprezintă omagiul Regional Air Services – Aeroport Tuzla faţă de tradiţia AVIASAN, pe care o duce mai departe.

“Aeromania este anul acesta şi un tribut adus legendarilor piloţi AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti – care, cu 50 de ani în urmă, făceau prima misiune de zbor de pe Tuzla şi care, totodată, au realizat acţiuni de salvare ce îşi găsesc cu greu corespondent în prezent, în ciuda evoluţiei tehnologice”, explică Adrian Vasilache, directorul general Regional Air Services.
„Este în tradiţia Regional Air Services să aspire şi la rolul de prestator de servicii de căutare şi salvare ca succesor al AVIASAN. Până în prezent, suntem iniţiatorii singurui demers coerent de inovare a sistemului SAR în România şi am dus investiţiile în direcţia şi la standardele practicate pe plan internaţional – construind, pe aeroportul nostru, inclusiv primul centru de pregătire pentru supravieţuirea pe mare din Europa Centrală şi de Est pe care, tot în spiritul tradiţiei care ne defineşte, l-am numit <Centrul de Pregătire Constantin Ştefănescu>” – a completat Vasilache.

Cum era de aşteptat, şi în 2017 spectacolul aerian de la Aeromania este completat de o ofertă generoasă la sol: concerte live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă, de fotografie, concursuri, food court, spaţii de joacă pentru copii şi multe alte surprize.

Nu vor lipsi nici de această dată Jurgis Kairys, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României şi Hawks of Romania – Blue Wings, White Wings – cărora li se vor adăuga alte nume importante din acrobaţia mondială.

Programul va fi similar celor din anii anteriori – 15.00 – 22.30, accesul publicului larg fiind în continuare gratuit, iar biletele VIP vor fi disponibile din această primăvară.

“Tinta este să depăşim predecesorii. În fond, Tuzla este un aeroport cu pistă de iarbă clasat pe locul 2 după Otopeni în privinţa numărului de aterizări şi decolări în 2016 şi premiat ca <cel mai dinamic aeroport din România>. Cred că suntem pe drumul cel bun. Tuzla este într-o continuă evoluţie pentru că tratează orice activitate cu maximum de seriozitate, dedicaţie şi profesionalism”, spune Mugurel Toma, Air Boss Aeromania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*