Adrian Bîlbă rămâne manager la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal pentru Științele Naturii. FOTO Adrian Boioglu
dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal pentru Științele Naturii. FOTO Adrian Boioglu

În urmă cu două zile, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, spunea că Delfinariul are nevoie de un alt manager. Decizia era luată după două vizite în curtea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Șefii Consiliului Județean Constanța au primit atunci demisia lui Adrian Bîlbă, managerul care a luat nota 10 la evaluarea anuală și care a reușit, în ultimii 4 ani, să ridice veniturile instituției și să o promoveze foarte bine la nivel regional și național.

Astăzi, Adrian Bîlbă este din nou managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Am discutat cu acesta pentru a înțelege mai bine ce se va întâmpla în curtea CMSN odată cu această revenire.

Adrian Bîlbă spune că problemele au rămas și că și-a propus să le rezolve. Dacă atunci când vine vorba de curățena din curte, aceasta se va rezolva odată cu închiderea șantierului pentru noul Delfinariu, la capitolul salarii pentru angajați este mai mult de muncă.

Un muzeograf de la CMSN, fie că este îngrijitor în Microrezervație sau dresor de delfini nu are salariu mai mare de 1100 lei. O sumă foarte mică pentru un program solicitant și pentru o instituție care câștigă sume importante de la turiști.

“Eu am vrut să-mi declin competența managerială și pentru că oamenii sunt neplătiți. Ei răspund la neplată prin nemuncă. Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să ne anime pasiunea, să lucrăm cu animalele. Așa este peste tot în lume. E drept că în România e salariul mic. O să fac toate demersurile să găsesc o soluție de a le mări salariile. Am făcut-o până acum, nu s-a reușit. Să sperăm că legislația se mai schimbă în sensul acesta”, a explicat Adrian Bîlbă pentru Constanța NEWS.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța spune că își dorește în continuare o carieră științifică.

“Eu cred doar în viața asta și vreau să fac cât mai multe în viața asta și simt nevoia să evoluez în acest sens. Însă domnul președinte mi-a cerut să mai rămân, dacă facem o tranziție să facem una graduală, să modificăm organigrama, să separăm puțin responsabilitățile unui director general și al unui director executiv. Noi avem doi directori, însă directorul științific nu face absolut nimic.

Din păcate toate cad pe mine. Este și o persoană foarte în vârstă și nu poți să-i ceri la 74 ani, să-l trimiți în soare, să-l ții până la ora 4 la muncă. Din păcate dumnealui după ora 14.00 nu mai poate să mai presteze și toate cad pe mine. A înțeles domnul președinte că trebuie modificat ștatul de funcții și componența Consiliului de Administrație”, a declarat Adrian Bîlbă pentru Constanța NEWS.

Adrian Bîlbă este managerul care a crescut veniturile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii cu 30% în fiecare an, în ultimii patru ani. În plus, el a reușit să ducă la finalizare două importante proiecte europene care au adus o clădire nouă, modernă pentru Delfinariu și filtre de apă pentru Acvariu și bazinul delfinilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*