Activitate intensă pentru militarii de pe fregata Regele Ferdinand

Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro
Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro

Fregata Regele Ferdinand a plecat luni, 17 iulie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care operează în Marea Neagră în perioada 13 iulie – 1 august.

Nava militară românească va desfășura misiuni specifice alături de militarii britanici de pe distrugătorul HMS DUNCAN, nava comandant a grupării navale NATO.

Totodată, în perioada 18-21 iulie, fregata Regele Ferdinand va participa, timp de trei zile, împreună cu Nava Purtătoare de Rachete Zborul, la exercițiul multinațional BREEZE 17, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. BREEZE 17 se bazează pe un scenariu ce prevede o reacție de răspuns la criză în zona Mării Negre, iar la acesta participă nave militare din Bulgaria, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Turcia și SUA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*