UPDATE Abonații RAJA sunt afectați de codul portocaliu. Care sunt localitățile fără apă potabilă

Apa înghețată la robinet. FOTO Pr. Claudiu Banu
Se oprește apa. FOTO Arhivă

În jurul orei 10,00, s-a reluat alimentarea cu energie a sursei Biruința 1, ce asigură necesarul de apa pentru localitățile Eforie Sud și Tuzla, Menționam că aceste localități nu au fost afectate de lipsă apei, fiind alimentate din rezervorul stației de pompare Eforie Sud.
La oră 10,20 a revenit tensiunea la sursă Negru Vodă și s-a reluat furnizarea apei către această localitate.
În jurul orei 10,00 a căzut tensiunea la sursă Biruința 2, ce alimentează localitatea Topraisar. Tot de la oră 10,00, au rămas fără apa și abonații din Dulcesti, din cauza lipsei de tensiune de la stația de pompare din localitate.
La oră actuală, din cauza lipsei de energie de la sursele și stațiile de pompare nu se poate furniza apa potabilă în 25 de localități: Arsa, Silistea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albesti, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Olteni, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Tortomanu și Dulcesti.
În continuare se înregistrează variații și căderi de tensiune de scurtă durată la stația de pompare și tratare Palas din municipiul Constanța, motiv pentru care abonații din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gară, Casă de Cultură, Inel I și Inel II au apa cu presiuni scăzute la robinete.

UPDATE ora 13.00

În jurul orei 11,10, stațiile de pompare și sursele de apa de la Mircea Vodă, Satu Nou, Poiană și Corbu au rămas fără energie electrică, motiv pentru care s-a sistat furnizarea energiei electrice către abonații din aceste localități.
La oră 11,20, din cauza vântului puternic a căzut tensiunea și la Sursă Puțul 4 din localitatea Valu lui Traian și s-a oprit furnizarea apei potabile către Cartierul Nou din această localitate.
La 11,35, echipele furnizorului de energie au remediat avaria la liniile de alimentare cu energie și imediat, s-a reluat furnizarea apei în această localitate.
La oră actuală, din cauza lipsei de tensiune, nu se poate asigură apa potabilă în 29 de localități: Arsa, Silistea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albesti, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Olteni, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Dulcesti, Tortomanu, Mircea Vodă, Satu Nou, Poiană și Corbu.
În continuare se înregistrează variații și căderi de tensiune de scurtă durată la stația de pompare și tratare Palas din municipiul Constanța, motiv pentru care abonații din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gară, Casă de Cultură, Inel I și Inel ÎI au apa cu presiuni scăzute la robinete.

UPDATE ora 14.00

La oră 13,15 a revenit tensiunea la Olteni și s-a reluat furnizarea apei în localitate.
La oră 13,20, stația de pompare de la Istria a rămas din nou fără energie, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei în localitate.
Și sursă Puțul 4, ce asigură alimentarea cu apa a Cartierului Nou din Valu lui Traian a căzut din nou tensiunea.
La 13,10 a rămas fără energie și sursă ce asigură alimentarea cu apa a localității Castelu.
La oră actuală nu se poate furniza apa potabilă, din cauza avariilor la liniile de alimentare cu energie în 30 de localități: Arsa, Silistea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albesti, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Ciocirlia de Sus, Ciocirlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Dulcesti, Tortomanu, Mircea Vodă, Satu Nou, Poiană, Corbu, Istria și Castelu.

În continuare se înregistrează variații și căderi de tensiune de scurtă durată la stația de pompare și tratare Palas din municipiul Constanța, motiv pentru care abonații din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gară, Casă de Cultură, Inel I și Inel ÎI au apa cu presiuni scăzute la robinete.

UPDATE Ora 16.00

În jurul orei 14,00 a revenit tensiunea la sursele de apa de la Tortomanu și Dulcesti și s-a reluat alimentarea cu apa în aceste localități.

La Furnica, General Scărișoreanu și Băneasa s-a sistat furnizarea apei potabile, sursele și stațiile de pompare au rămas fără tensiune de la primele ore ale dimineții, aceste localități fiind alimentate din rezervoare până în jurul orei 15,30.

La oră actuală, la nivelul județului Constanța, nu se poate furniza apa potabilă din cauza lipsei de energie în 31 de localități: Arsa, Silistea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albești, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Ciocârlia de Sus, Ciocârlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Mircea Vodă, Satu Nou, Poiana, Corbu, Istria, Furnică, General Scărișoreanu, Băneasa și Castelu.

În ceea ce privește stația de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța, începând cu oră 15,30 nu s-au mai înregistrat fluctuații de tensiune și s-a reluat pomparea către zonele afectate în parametri normali. În condițiile în care nu se vor mai înregistra avarii la sistemul de alimentare cu energie și având în vedere lungimea sistemului și aria mare deservită, abonații alimentați prin această stație vor avea apa la presiuni normale în jurul orei 17,30.

UPDATE h 17.30

Începând cu oră 16,30, la nivelul stației de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța s-au înregistrat numeroase fluctuații și căderi de tensiune. În aceste condiții, livrarea apei se face cu presiuni scăzute către abonații deserviți, cei din cartierele Energia, Babă Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gară, Casă de Cultură, Inel I și Inel II.
La 17,20, echipele furnizorului de energie au remediat avaria la liniile de alimentare cu tensiune de la stația de pompare și tratare Cotă 20 Ovidiu ce asigură necesarul de apa pentru zonă de intrare din localitatea Mihail Kogălniceanu și Oituz.
La oră 16,40, s-a reluat alimentarea cu energie la sursă Puțul 4 din Valu lui Traian, iar abonații din această localitate au apa la presiuni normale.
În continuare, la nivelul județului abonații din 30 de localități nu beneficiază de apa potabilă din cauza avariilor la liniile de alimentare cu energie: Arsa, Silistea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albești, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Ciocârlia de Sus, Ciocârlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Mircea Vodă, Satu Nou, Poiana, Corbu, Istria, Furnică, General Scărișoreanu, Băneasa și Castelu.
UPDATE h 19.30
La ora 18,15, a revenit tensiunea la sursă Istria și s-a reluat pomparea apei către abonații din localitate.
Începând cu oră 18,25, la nivelul stației de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța nu s-au mai înregistrat fluctuații sau căderi de tensiune, și s-a reluat pomparea la parametri normali. Începând cu oră 19,30, au apa la presiuni normale toți constănțenii deserviți de această stație.
În continuare, la nivelul județului Constanța, din cauza lipsei de tensiune de la obiectivele deservite, nu se poate asigură furnizare apei potabile în 29 de localități:Arsă, Siliștea, Țepeș Vodă, Vîrtop, Albești, Crucea, Cotu Văii, Darabani, Vîlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroagă, Comana, Dumbrăveni, Tătaru, Mihail Kogălniceanu, Ciocârlia de Sus, Ciocârlia de Jos, Plopeni, Amzacea, Topraisar, Mircea Vodă, Satu Nou, Poiană, Corbu, Furnică, General Scărișoreanu, Băneasa și Castelu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*