Abonații RAJA din Năvodari au apă cu presiuni scăzute din cauza unei avarii

Se oprește apa!
Se oprește apa. FOTO Arhivă

Pentru remedierea unei avarii survenită în cursul nopții de 16 spre 17 mai la nivelul Stației de pompare și tratare Palas din Constanţa, RAJA SA  a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei pe magistrala cu diametrul de 1.000 mm ce alimentează cu apă orașul Năvodari.

Pentru alimentarea cu apă a consumatorilor din Năvodari s-au făcut manevrele de vane în vederea pompării apei pe conducta de siguranță de 600 mm. Având în vedere diametrul mai mic al conductei de siguranță, abonații din zona de Est a orașului Năvodari vor avea apă cu presiuni scăzute, iar consumatorii de pe străzile Recoltei, Prelungirea Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Eternității, Locomotivei și Plopilor vor fi afectați de lipsa apei potabile în cursul zilei de 17 mai, până în jurul orei 20,00.  

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților afectati, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții RAJA.

UPDATE

În jurul orei 17,00, echipele de intervenție au reușit înlocuirea pompei principale defecte, reluându-se pomparea din stația Palas, la parametrii optimi către abonații din orașul Năvodari. Având în vedere diametrul mare, dar și lungimea rețelei de distribuție, perioada de timp necesară pentru umplerea acesteia și intrarea în presiune este de aproximativ 8 ore. În această situație, consumatorii din zona de Est a orașului Năvodari și cei de pe străzile Recoltei, Prelungirea Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Eternității, Locomotivei și Plopilor vor avea apă la robinete cu presiuni normale în jurul orei 24,00

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*