A trecut un an de la decesul sublocotentului Daniel Fripis. Mesajul colegilor săi de la ISU Dobrogea

Daniel Fripis și-a pierdut viața. FOTO Facebook
Daniel Fripis și-a pierdut viața. FOTO Facebook

Ziua de 29 august 2015 va rămâne pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănțeni ca o dată de referință, cu o importantă încărcătură emoțională, o zi tristă, pentru că unul dintre noi, dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) FRIPIS MARIUS-DANIEL, și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie,  în timpul unei misiuni.

Pompierul constănțean a participat în acea dimineaţă la o intervenţie într-o gospodărie din municipiu, unde o butelie abia montată luase foc. Proprietarul o scosese în curte şi pusese pături pe ea pentru a înăbuşi flacăra. Era o misiune aparent obișnuită, însă avea să se încheie cu o tragedie pentru unul dintre ostașii de foc. Comandant de echipaj în acea zi, Marius-Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte şi exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta a explodat. Colegul său, care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viaţă, pentru că nu apucase să treacă de colţul casei, locul în care avusese loc explozia. Daniel a murit pe loc, fără nicio șamsă de supraviețuire.

Ultima misiune 

În dimineaţa zilei de sâmbătă,  29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, asupra faptului că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu şase pompieri. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei. În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

Plutonierul adjutant Marius-Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viaţa, la datorie.

Recunoaşterea meritelor

Pentru curajul şi devotamentul său faţă de arma pompieri, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat şi Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat, poartă acum numele – Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.

Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să te așeze la dreapta Sa! Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți! Nu te vom uita niciodată!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*