32 milioane de tone de țiței transferat prin Terminalul Maritim de la Marea Neagră în 10 ani de activitate

Terminalul Maritim de la Marea Neagră

Volumul de țiței transferat de către KMG Internațional prin terminalul offshore operat în Marea Neagră a ajuns în prima jumătate a anului 2017 la peste 32 milioane de tone, de la punerea să în funcțiune în 2009. Lucrările de construcție ale terminalului aflat la 8,8 kilometrii în largul Mării Negre au început în 2007, investiția totală ridicându-se la peste 100 milioane USD.

„În 10 ani de când am început operațiunile în Marea Neagră, activitățile și performanțele au crescut de la an la an. În 2016, cantitatea totală transferată prin toate terminalele gestionate de către Midia Marine Terminal a fost de peste 11 milioane de tone de materie prima și produse petroliere. Recordurile operaționale atinse de terminalul maritim reprezintă rezultatul investițiilor realizate de KMG Internațional și ale acționarul său, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan-KazMunayGas”, a declarat Ioan Taus, directorul general al companiei Midia Maritime Terminal.

Situat în portul Midia, terminalul este coordonat de către firmă Midia Marine Terminal (MMT) care gestionează activitățile de aprovizionare ale Portului Midia și ale rafinăriilor Petromidia și Vega, operate de Grup. Prin danele gestionate de companie, se înregistrează anual un tranzit de peste 550 de nave anual și un transfer de circa 2 milioane de tone de produse petroliere, GPL, etilenă și materii prime, produsele fiind livrate atât pe plan intern cât și la export.
Prin terminalul maritim sunt transferate aproximativ 5 milioane de tone de țiței pe an, cantitate tranzitată de 50 de nave petroliere. Peste 350 de nave au descărcat țiței prin terminalul maritim, de la punerea acestuia în funcțiune.
Peste 3.5 milioane de tone de produse combustibile și GPL au fost încărcate și descărcate prin intermediul rampelor rafinăriilor Petromidia și Vega, cu 60.000 de cisterne feroviare folosite și peste 35.000 de camioane de transport.
Activitățile de logistică secundară de distribuție bitum și produse petrochimice sunt, de asemenea, coordonate de MMT prin livrări la timp asigurând astfel servicii de calitate clienților care utilizează bitum și polimeri.
Terminalul maritim operat de Midia Marine Terminal la Marea Neagră asigură tranzitul țițeiului către rafinăria Petromidia, aproximativ 40% din volumul rafinat în România. Cu o capacitate de tranzit estimată la 24 milioane de tone pe an, terminalul petrolier poate primi nave de pană la 160.000 tdw. Prin gestionarea terminalului maritim offshore, compania a redus astfel distanță cu aproximativ 33 km fată de rută portului Constanța, permițând reducerea cu aproximativ 7 dolari pe tonă a costurilor de furnizare. Astfel, investiția de 100 milioane dolari pentru construcția terminalului petrolier a fost amortizată în numai 5 ani de la punerea să în funcțiune. În 2015, sistemul de tranzit al țițeiului prin terminal a fost înlocuit, că rezultat al lucrărilor obligatorii de mentenanță efectuate. Investițiile au fost de 3.5 milioane dolari.
Membru al KMG Internațional, Midia Marine Terminal a fost înființat în 2007, preluând administrarea danelor din portul Midia de la Rompetrol Logistics, companie ce a dezvoltat operațiuni în acest domeniu din 2001. Midia Marine Terminal a fost înființat pentru a construi și gestiona terminalul petrolier offshore și pentru a imbunătăti operarea terminalelor petroliere ale portului Midia. Compania are trei divizii principale-terminale portuare on-shore de petrol și gaze, un terminal petrolier offshore și un parc de rezervoare petroliere și rampele de la rafinăriile Petromidia și Vega.
În ianuarie 2009, terminalele portului Midia din danele 9A, B și C au au fost modernizate, în urmă unei investiții de 31 milioane dolari, compania devenind astfel cel mai modern și versatil terminal de petrol și gaze de la Marea Neagră, pentru nave maritime și fluviale. Acest terminal este totodată singurul terminal criogenic la Neagră. octombrie 2014, Midia Marine Terminal fost transformat brațul logistic KMGI prin extinderea echipei operaționale cu specialiști logistică feroviară de la rafinăriile Petromidia Vega.
Midia Marine Terminal-crescut de nave 2015 iar prezent operează trei remorchere – Tirreno, pentru asistentă la gestionarea petrolierelor de 150.000 tdw, București Astana, pentru manevrarea furtunelor, mentenantă offshore lucrări, suport asistentă la scufundări pentru navele din portul Midia. MMT include o barcă pilot două bărci de lucru.
KazMunayGas arcul geografic conectând Mărea Caspică (Kazakhstan, Georgia) Mărea Neagră (Ucraina, Moldova, , Bulgaria) cu de Vest este asigurat prin Midia Marine Terminal. Țițeiul este tranzitat către rafinăria Petromidia ce funcționează într-un sistem integrat cu Rafinăria Vega care este totodată singurul producător petrochimic . Produsele finite livrate pieței interne țărilor din regiunea Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*