18 filme și 17.000 de spectatori la Serile de Oscar din Constanța din aceasta vară

Între 25 iulie – 13 august Constanța a găzduit caravana Cinema în Aer Liber by Nomad, unde 18 dintre cele mai răsplătite cu premii și nominalizări filme ale tuturor timpurilor au fost proiectate în în aer liber, pe marele ecran.

Peste 17.000 de spectatori avut posibilitatea să urmărească, în Piața Ovidiu și pe faleza Cazino din Constanța, capodopere ale cinematografiei universale, în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni.

Filmul caravanei poate fi urmărit aici: http://bit.ly/cinema-in-aer-liber-constanta.

Cele trei săptămâni de proiecții au adus celor peste 17.000 de iubitori ai celei de-a șaptea arte filme de referință ca Titanic, r. James Cameron, A Beautiful Mind, r. Cameron Crowe, Pacientul Englez, r. Anthony Minghella, Anna Karenina, r. Joe Wright, Forrest Gump, r. Robert Zemeckis, Aviatorul, r. Martin Scorsese, Gladiatorul, r. Ridley Scott, Zbor deasupra unui cuib de cuci, r. Milos Forman, Braveheart, r. Mel Gibson, Life of Pi, r. Ang Lee, Strania poveste a lui Benjamin Button, r. David Fincher, Zootopia, r. Jared Bush, Cu orice preț, r. David Mackenzie, There will be blood, r. Paul Thomas Anderson, Tăcerea mieilor, r. Jonathan Demme, La La Land, r. Damien Chazelle, Moonlight, r. Barry Jenkins și Talentatul domn Ripley, r. Anthony Minghella.
Pe lângă proiecțiile de film, spectatorii au mai avut parte de spectacole de circ cu Fundația Parada, concursuri de desene pe asfalt și un atelier de reciclare creativă pentru copii, joc cu focul cu Crispus – The Art of Fire, spectacole de percuție cu Barbarossa Samba Group și photo corner.

În ultimele două săptămâni, în Piața Ovidiu, au putut fi vizitate și două expoziții de fotografie: End of a world as we know it este un proiect Imagist, realizat de Cătălin Alexa, dedicat meseriilor și ocupațiilor care au suferit multe schimbări în ultimii ani, au dispărut sau sunt pe cale să dispară.

A doua expoziție a cuprins fotografii din insula Ada Kaleh, adunate de clujeanul Ucu Bodiceanu. Imaginile capturează frumusețea insulei înghițite de apele Dunării, locuitorii și viața cotidiană pe Ada Kaleh.
Caravana Filme de Oscar a fost organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de municipiul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*