150 ani de Regalitate în România, celebrați printr-o expoziție inedită la Muzeul de Istorie Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu  Muzeul Național Peleș și cu sprijinul financiar al Fundației Pontul Euxin,  organizează expoziția “Artă și Ceremonial la Mesele Regale”. Manifestarea este menită să omagieze împlinirea a 150 de ani de la aducerea pe tronul României a regelui Carol I şi a 135 de la Proclamarea Regatului.

Expoziția își propune să transpună vizitatorul în atmosfera specifică unei zile petrecute la Curtea Regală a României. Tematica aleasă este una spectaculoasă, fiind prezentate piese deosebite prin valoarea lor artistică, ce alcătuiau un veritabil ceremonial al servirii meselor. Serviciile de masă din porțelan, alături de tacâmuri de argint și pahare de cristal, așezate pe garniturile de mobilier ce completau decorul saloanelor Palatului Peleș, refac atmosfera de altădată, plină de fast, a curților regale. Piesele fac parte din colecții de artă decorativă, realizate de artiști orfevrieri, sticlari, ceramiști și ebeniști de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

În cadrul evenimentului de deschidere a expoziției va avea loc și prezentarea albumului “Regalitatea și Marea”, semnat de Doina Păuleanu. Vernisajul se va desfășura vineri, 28 octombrie 2016, ora 12:30, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Piața Ovidiu nr. 12).

Afis Arta si ceremonial la mesele regale
Afis Arta si ceremonial la mesele regale

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*